Blomkåls Curry med Kikærter
Ingredienser til 4-5 personer
1 stort løg
3-6 fed hvidløg - alt efter hvor godt du kan lide hvidløg
3-5 cm revet ingefær - alt efter hvor stærk du vil have den
2 tsk. rød karrypasta
2 spsk. karry
1 spsk. kokosolie eller olie
1 lille blomkålshoved el. halvdelen af et stort
ca. 300 gr. søde kartofler
250 gr. kogte kikærter eller 1 dåse kikærter (Jeg har altid kogte kikærter i fryseren)
1 ds. flåede tomater
1 ds. kokosmælk
2-3 tsk Salt, miso, tamari, soya, bouillon (brug det du har)
1,5 dl vand
Fremgangsmåde
Del blomkålen i små buketter og skær stokken i mindre stykker.
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern på ca. 3x3 cm.
Hak løg og hvidløg. Riv ingefær.
Varm fedtstoffet ved middelvarme og svits hvidløg, løg, ingefær, karrypsata og karry heri.
Tilsæt de sødekartofler og stokken fra blomkålen og 1,5 dl vand og lad koge i 3 minutter. Tilsæt nu blomkålen og lad koge i 5 minutter.
Tilsæt kikærter, flåede tomater, kokosmælk og smag til med salt, miso, tamari, soya eller bouillon evt. mere karry eller karrypasta.
Lad det hele simre i 10 minutter og smag til igen.
Serveres med ris, brød og/eller salat og drys evt. med frisk koriander.